sâmbătă, 27 decembrie 2008

Da desktopu? Cum e desktopu?

Cu greu mă hotărăsc sa ies din starea de hibernare, in care am intrat acu 3 zile, dar am de onorat leapşa cu dektopul.
Având in vedere ca acasă folosesc uzual ambele calculatoare din dotare voi prezenta doua desktopuri: laptop si pc
PC:

Într-o perioada eram abonat la picture of the day la national geografic. Desktopul mi se schimba destul de des in acea perioada in funcţie de noile poze apărute. Am rămas la acest desktop pentru ca îmi da o foarte mare senzaţie de libertate :D.

Laptop:

Desktopul conţine evident un Ford Focus negru. Al meu e mult mai frumos, doar ca nu a avut, inca, ocazia sa participe la un photo shooting. Urmează :d
Completări:

 • urăsc sa am multe icoane pe dektop, prefer quick launch-ul. Aveam un coleg la munca, cu cel puţin 60 de icoane pe desktop, nici nu ma puteam uita la monitorul lui, mă scotea din minţi!
 • in ciuda faptului ca am pe dektopuri poze cu maşini, nu sunt deloc un fanatic al maşinilor. Ma uit totuşi la Top Gear.
Leapşa merge mai departe la Nebuloasa si la Răzvan.

duminică, 21 decembrie 2008

Fratelli Timisoara

Ce imi place foarte mult in toată blogăreala asta este faptul că oriunde aș merge în oraș: film, festival de jazz, noaptea devoratorilor de publicitate, stand-up comedy, lounge-uri si așa mai departe, mă întâlnesc cu cel puțin un blogger. Cred că dacă fiecare din noi am scrie pe îndelete despre activitatiile noastre mondene, am putea să facem o radiografie a tuturor evenimentelor de pe plaiurile timisorene. În acest sens, pentru că am intrat in concediu, pentru că localul unde am fost aseara este unul relativ nou și pentru ca mi-a placut atmosfera, am hotărât să scriu.
Lumea cam aceeași... mare parte din oamenii obișnuiți ai The note-ului și Heaven-ului Timișorean. Curveturile și domni cu ceafa groasă sunt indispensabili, deci din păcate nu lipsesc cu desăvârșire. Atmosfera în local, dă spre un lounge, deși Adi spunea că se simte ca la nunta, el stând in centru localului, la masa, unde lumina era destul de puternică.
Ce mi-a placut foarte mult a fost... muzica, de toate genurile: de la Red hot chili peppers la Tina Turner, la rock-roll la muzica de club. S-a dansat pe rupte, s-a cantat, s-a baut. Eu am plecat dupa 4 si atmosfera era in continuare una propice distractiei. Aceast local, Fratelli, mi s-a părut mult mai putin fițos ca si celelate cluburi mondene din Timișoara enumerate mai sus.
Dacă ar fi să și critic ceva, ar fi barmani, zâmbitori dar cu fețe de bucătări. Aaaa și bineinteles neasfaltarea falezei si a parcării. Pe o vreme ploioasă, cum a fost aseară, slalomul uriaș printre belți a fost la mare căutare.

P.S: Ce e cu moda asta: să ceri șervețele de la bar, să le rupi bucațele și apoi să le arunci in sus pentru a te uita mai apoi, ca un bou, cum iti cad in cap, in pahar, intre sâni s.a.

Later Edit: Intrarea in club se face doar pe bază de invitație sau în cazul rezervării unei mese. Pot intra și 10 oameni pe aceasi masa ;) este libera

Later Edit: numar de telefon pentru rezervari: 0722.122.123

marți, 16 decembrie 2008

Leapşa cu tort

Drage bloggerite, dragi bloggeri, stimaţi cititori ne-bloggeri, cu ocazia aniversarii a 12 luni(un an) de întâlniri bloggeresti, pe tărâm Timişorean, am considerat imperios necesar prezenta unui tort pentru a aniversa momentul.
Pentru ca nu mai ţin minte cum arata tortul de când aveam eu 1 an, si pentru ca pana la prima aniversare a unui moştenitor mai este cred/sper... mult timp, am hotărât ca acest prilej este unul bun pentru a fi acompaniat de un tort.
Acestea fiind zise, taram taram ... lansez: leapşa cu tortu, cu cirese pe el neaparat! Anul ăsta am făcut eu pe gazda, la anu voi da leapşa mai departe, si tot asa, cate unul pe an. Daca se va si întoarce la mine, sa zicem peste... 10 ani...voi extrem de fericit. Parol
Pana la anu mai este mult, clienţi pentru leapşă am:

Anca, Oaanaa, Cami, Adeline, Flavia & Andreea, Lucian, Radu, Dojo, Nuzzu, Florin, Tudor, Richie, Tomata, Andrea, Ovi, Khris, Dan, blg.ro , Adi, Nebuloasa ,Razvan si Druje

si sunt si alţi :). Cine o va primi? Blogerr-ul cu cele mai puţine commenturi pe acest site :))

PS: Poza e furata, Ovi merci

sâmbătă, 13 decembrie 2008

Cum sa nu te enervezi?

Sâmbăta trebuia sa fiu prezent in Timişoara la ora 14:30, a-ţi reţinut: gagici de rezolvat chestii de astea(glumesc evident). Plec de la Ineu târziu, foarte târziu, gonesc ca un nebun pe minunatele şosele ale patriei, sa nu întârzii, ca doar sunt om de cuvânt si la intrarea in Timişoara... maşinile staţionează la 300 m înainte de sensul giratoriu de la Sell-Gross. O fi vreun accident ceva, îmi spun,...nasol. Coloana nu se mişca deloc, da de ce nu se mişca? Chiar nimeni nu mai poate trece, da ce s-o fi întâmplat?
Uite ce s-a întâmplat nişte minţi luminate s-au gândit sa protesteze pentru triplarea taxei auto. Si cum s-au gândit sa o facă? pai blocând intrarea si ieşirea din Timisoara. Pai "futu-va mama voastră-n cur sa va fut", cum ar fi ca eu, care sunt pus sa plătesc de 2 ori impozitu, sa blochez usa la intrare in primarie, sau oficiu postal si nimeni sa nu mai poata plati taxele, ca vezi doamne nici eu nu pot.
Cum vine asta? daca nu mai poti inmatricula masini vechi sa circuli pe drumuri, nimeni sa nu mai poata circula? Omule, fa greva foamei, rapeste-l pe tariceanu, da-ti foc in fata casei poporului, da lasa-ma pe mine si pe ceilalti cetateni sa circulam.
A trebuit sa merg pe camp 20 de minute pana in Dumbravita sa pot intra in oras!
Sa nu ma intelegeti gresit, nu zic ca triplarea taxei este o masura inteleapta, dar de aici si pana a bloca un drum national e mult. Bine ca atunci cand suporterii de la poli au facut la fel (blocand calea Lugojului) in ei s-a intrat cu forta, da astazi in bisnitarii nu!

Serenity now nu a prea mai avut efect si a trebuit sa folosesc solutia de avarie.

P.S Imi cer scuze ca la injuratura nu am folosit diacritice, dar se pare ca dictionarul roman de la firefox nu contine acele cuvinte :D!

Taxe si impozite partea 2

Aventura pe care am avut-o in încercarea de a plăti impozitul pe apartament abia acuma începe!
Nu exista persoana in evidenta primăriei îmi spuse casieriţa.
Aflu si eu in cele din urma, ca trebuie sa declar apartamentul la primărie pentru ca in baza de date sa apară numele noului proprietar. Aşa ca a doua zi dimineaţă mă prezint la ghişeul 4 :D, povestesc ce s-a întâmplat, aflu ce acte trebuie sa aduc si mi se comunica ca voi fi amendat pentru întârzierea declarării apartamentului. Inca 2-3 drumuri la primărie, primesc amenda maxima, pentru ca sunt 4 ani de întârziere, plătesc, depun toate actele, totul bine si frumos.
Peste o săptămâna primesc prin posta fiţuica de care am mai povestit cu numele noului proprietar, familia Ionescu si suma (o notam S) pe care o datorez pe an la primărie ca impozit. Din ciclul "Cetăţean model fiind pe la ghişee timpul mi-l petreceam" mă îndrept din nou spre oficiul poştal de care aparţin pentru a-mi plăti într-un final impozitul.
Înmânez noua fiţuica, trrrc trrcc (zgomot de taste) aveţi de plătit: si îmi spune o suma de 8 ori mai mare decât suma datorata pe an!!!
Ma umplu de nervi serenity now, dar casieriţa nu avea nici o vina, ce scrie acolo e sfânt. Plătesc si mă îndrept ca si Katrina in New Orleans spre primărie.
Pe chitanţă vad desfăşurat ce înseamnă suma plătită: impozitul pe 4 ani, zic ei restant, plus dobânda aferenta celor 4 ani de neplata (dobânda ridicându-se la valoarea impozitului pe 4 ani). Redat într-o formula matematica (S*4) *2;
Ajung la primărie, ghişeul 4, explic ce s-a întâmplat, sunt îndemnat spre ghişeul 1, povestesc din nou si doamna de dincolo de geam mă întreabă daca am chitanţele ca am plătit eu impozitul in aceasta perioada.
- Doamna nu ştiu, poate le am or fi acasă pe undeva, dar sa zicem ca nu le mai am, ce se întâmpla atunci?
- Pai nu aveţi ce face!
- Dar practic pentru acel apartament s-a plătit de 2 ori impozitul ce se întâmpla cu bani?
- Vor fi inapoiati vechilor proprietari!!

Va urma

vineri, 12 decembrie 2008

In graba

Voi reveni cu partea a doua din taxe si impozite dar in alta zi, când voi avea timp :). La apariţia acestui post eu voi fi undeva intre Arad si Timisoara in drum spre Ineu. Am misiuni clare sa împodobesc casa cu lumini de Craciun, sa las cauciucurile de vara si sa asist la taiere de porc :)). Chiar povesteam acu nu mai mult de 2 săptămâni cu colegii de la serviciu despre tăierea de porc. Toţi eram nostalgici, toţi aveam bunici la care mergeam in copilărie sa asistam la taiere, fiecare cu amintirile lui, unu cu trasul porcului de coada, altu cu pârjolitul, altu cu injunghierea, altu cu, curăţarea matelor si aşa mai departe.
O stare de nostalgie m-am cuprins atunci...si uite ca acuma mă grăbesc sa mai prind si eu din tradiţionalele sarmalele :D.
Sâmbătă mă întorc, am gagici de rezolvat, nu merge asa :P. Ma aşteaptă un chef pe cinste, cadouri, concursuri, nebunie si o groaznica mahmureala a doua zi(nebuloasa!!! nu mai vine killer-ul ala?) la party-ul de sfârşit de an al firmei unde imi petrec zilele de pe la 11 la cat o fi :D.
Am lăsat desertul la final...aşadar dragi cititori împlinim un an! Cine? Pai noi bloggeri si vom sărbători cum se cuvine: Irish de la 16(Old habits die Hard). Ne vedem acolo cu o mica surpriza :D.
Luni nu voi rata stand-up comedy-ul din The Note, cu Deko!!! Da... stai ca luni nu mai e weekend. Nu conteaza, Jean boxeaza!

Pe curand!

miercuri, 10 decembrie 2008

Taxe si impozite partea 1

Ca in fiecare sfârşit de an mă deplasez şontâc şontâc spre oficiul poştal de care aparţin pentru a-mi plăti impozitul pe locuinţa. Sunt însoţit bineînţeles de factura/chitanţa/fiţuica, sau cum vreţi sa ii spuneţi, in care mi se comunica suma de plata. Aceasta operaţie o repet, cu o perseverenta demna de o cauza mai buna (nu ştiu ce înseamnă, dar ce elevat suna :P), de 5 ani de zile de când am achiziţionat apartamentul.
Mirarea ca pe chitanţă apar in continuare numele foştilor proprietari, soţia Pipilota si soţul Rumburac, creste de la an la an, dar programator fiind m-am gândit ca baza de date de la cartea funciara, unde figurez ca nou proprietar, o updateaza automat si pe cea de la primărie print-un mecanism bine implementat! Eroare!
Revenind...spuneam ca in fiecare an bla bla bla...merg la ghişeu:
Săru-mana as dori sa plătesc impozitul, întind fiţuica, trrrc trrcc (zgomot de taste) operatoarea îmi comunica:
NU puteţi plătii decât jumate din impozit, partea Pipilotei! Nu îl pot găsi pe Rumburac in evidentele (analele) primăriei.
- Doamna, cu tot respectul, eu cu o foaie de genul ăsta plătesc de 4 ani impozitul si nu am avut nici o problema, cum adică anul ăsta nu pot? Ce s-a întâmplat intre timp?
- Îmi pare rău, nu îl găsesc pe domnul Rumburac. Nu ştiţi CNP-ul său?
mai sa mă prăpădesc pe jos de ras:
- Nu doamna...de unde dracu sa ştiu CNP-ul unui om pe care l-am văzut de 3 ori in viaţa mea si asta acuma 5 ani!!!
Mă duc acasă controbăi printre acte, găsesc contractul de vânzare cumpărare... Haa!!! uite aici CNP-ul ...mă întorc la casieriţă:
- Doamna am găsit CNP-ul domnului
trrrc trrcc (zgomot de taste), distinsa doamna:
...Persoana inexistenta!!! asta îmi scrie aici, uitaţi! In evidentele primăriei nu exista aceasta persoana...


Va urma

sâmbătă, 6 decembrie 2008

Cum să conduci pe autostradă


Pornind de la foarte multe exemple gasite pe autostrăzile din Europa am hotărât sa alcătuiesc un ghid pentru cei care nu ştiu Cum sa conducă pe autostradă.

 • Banda doi este construita pentru romani, in momentul in care tu eşti pe ea, nimeni si nimic nu te pot trece pe banda unu. Doar ai plătit vigneta!!!
 • Treci pe banda unu doar daca
 • - asfaltul pe banda doi este întrerupt (reparaţie, accident cu victime);
  - 2 ambulante cu girofarele pornite vin in spatele tău(daca e doar o ambulanta, nu trage pe dreapta! nu pot fi decât maxim doi pacienţi in ambulanta, sa aştepte)
 • In momentul in care o maşină te depăşeşte arunca ţigara/sticla/şerveţel(cu muci neapărat) înspre ea, regulile autostrăzii iţi permit asta. Nimeni nu are voie sa te depăşească!
Hardcore: o poţi ruga pe distinsa doamna din dreapta, sigur exista una acolo, doar iţi permiţi o banda numai pentru tine!...deci o rogi sa iţi facă un blow job, si ai ghicit te stergi cu un şerveţel pe care il ti ca muniţie in caz ca alt şmecher vrea sa treacă de tine.
 • Viteza de croaziera trebuie sa fie neapărat mai mica decât cea cu care rulezi in oraş, radarele sunt la tot pasul iar spaga nu merge pe autostrazi;
 • Ignora flashurile, fani de ai tai iţi fac poze... ce ţi si cu globalizarea asta, toată Europa te recunoaşte!
 • Daca in fata ta coloana de maşini staţionează, nu fa ca ei, nu pune avariile, vei arata ca ţie frica. Lasa-l pe cel din spate sa îşi testeze frânele...daca te loveşte in cur, el e de vina, te-ai scos!
 • Eşti şofer de tir? Perfect mai am o regula: aşteaptă sa se aglomereze cat de cat autostrada...Acum e momentul! treci de pe banda unu pe banda 2 si încearcă sa îl depăşeşti pe Ionica din Baicoi. El transporta 2 tone de fier, tu 2 de pene, sigur eşti mai rapid ca el. Adu-ţi aminte ca ai fost la prostituata ta preferata, eşti si mai uşor acuma, nu ai cum sa nu il depăşeşti. Ai un bou in spate care face ca si Senna in spatele lu Mansell? mai si claxonează? stai liniştit, a aflat de la prostituata cat de bine ai prestat...este modul lui de a te felicita. Bucura-te!!! acesta este momentul tău de glorie... trage de timp, cu cat vei aduna mai multe maşini in spatele tău cu atât vei fi mai adulat la final

miercuri, 3 decembrie 2008

Untitled

 • In drum spre casa la radio începe Lady - Modjo, îmi place la nebunie melodia, dau mai tare... reclama la The Note...super, ce este de reţinut din spot: "...disco music, fara fitze..." deci vedeti la the Note nu sunt fitze, o spune spotul!
 • Tot in drum spre casa mi-am dat seama de ce nu au mers timisorenii la vot. Pai buletinele nefolosite vor incalzii apa din reteaua orasului, deci ne asteptam la reduceri substantiale la intretinere, si cum vine criza peste noi orice economie e binevenita

Poanta

Fiule, nu te supăra îmi spui si mie te rog unde e etajul 1, ca eu sunt de la sat si nu
ştiu, întrebă o doamna coborând de la etajul 2.

Via Gugu

marți, 2 decembrie 2008

Despre marimi/culori/gusturi

Citindu-mi păţania cu covoarele, un prieten, a cărui identitate nu poate fi dezvăluită pentru ca i-ar pune viaţa in pericol :)), îmi spune ca seamăn cu o femeie:

La CONFERINŢĂ INTERNAŢIONALĂ A FEMEILOR având ca participante cele mai de succes femei ale lumii, la sfârşitul zilei a avut loc o şedinţa de destindere. Astfel ca după ce au militat pentru egalitatea in drepturi intre femei si bărbaţi, distinsele doamne au fost invitate la un...bordel de...bărbaţi.
Batronul le primeşte cu braţele deschise si le spune ca la fiecare etaj vor găsi bărbaţi cu un anumit tip de ...(pardon) penis. Pornite in miraculoasa expediţie femeile găsesc:
La etajul 1 - bărbaţi cu penisul scurt si subţire...fără sa ezite doamnele urca la nivelul următor.
La etajul 2 - bărbaţi cu penisul scurt si gros...o înţelegere din priviri intre doamne si expediţia in lumea penisurilor continua.
La etajul 3 - bărbaţi cu penisul lung si subţire...se pot citi deja zâmbete pe fetele doamnelor, dar acestea îşi continua drumul.
La etajul 4 - bărbaţi cu penisul lung si gros...observând ca exista un etaj superior, doamnele continua expediţia
La etajul 5 - Un mesaj: Acesta este dovada clara ca femeile nu pot fi niciodată satisfăcu-te!

Aşa si eu: nesatisfăcut de covoarele ce le găsesc:
-Daţi-mi va rog un covor nici prea mare, nici prea mic, nici prea portocaliu, dar totuşi cu dungi portocalii si sa fie flausat si cu alb pe fundal sau cu crem, dar si cu maro si daca tot suntem aici sa fie si rotund si daca se poate sa fie si de vânzare...

A vota... sau a NU vota

Tot timpul ii aud pe timisoreni plângându-se că bani nu prea vor să vină dinspre bucarest(sediul guvernului) spre fruntea tări(Banatul). Că drumurile naţionale, că cele judeţene, că centura, că autostrada, că nu ne dau bani, că doar 2 la sută din cat cotizează timisul la taxe si impozite se întorc in vestita regiune.
Perfect de acord, guvernul indiferent de culoarea politica pe care a avut-o a neglijat total regiunea vestica(nu doar Timisul).
Descentralizarea ar fi probabil soluţia optima, însă pana acolo este un drum foarte lung de parcurs.
De ce nu au guvernele ochii pentru Timis:
Este mult mai important pentru ei un bazin electoral unde 46% (Vrancea) din populaţie se prezintă la vot decât Timisul cu un amarat de 31%. Deci, unde merg banii?...cocostârc într-un picior ghici ciuperca ce-i?
Tinerii au preferat chat-ul, somnul sau ski-ul da nu ii bai, in viitor vom merge cu ski-urile pe drumurile si aşa foarte aglomerate ale minunatei noastre patrii!
In caz de nepotrivire genetica cu nici un candidat, cred ca un vot alb chiar si cel nul era o soluţie!