marți, 20 noiembrie 2012

Cum a fost la Transylvania Open Squash


In weekend-ul ce tocmai a trecut, am participat la Campionatul Transilvănean de squash. 172 de jucători înscriși în 8 centre din Transilvania, câte 4 oameni calificați din fiecare centru și o finala ce se va desfășura la Cluj în 24-25 noiembrie pe un teren de sticla.
Sortii m-au distribuit într o grupa cu Marius Cretu (favoritul grupei, câștigătorul ultimului turneu local de squash), Daniel Sima (fost jucător de tenis) și Calin Maier (un obișnuit al turneelor locale, însă fără rezultate notabile).
Foarte mult mi-a plăcut meciul cu Sima, foarte strâns și foarte disputat, m-a condus 1-0 și 2-1 la seturi, am reușit sa revin și sa câștig pe final, dar meciul m-a solicitat extrem de mult. Meciul al doilea, cu Maier, a fost destul de lejer și urma meciul 3 cu Marius Cretu, amândoi aveam 2 victorii, cine câștiga mergea la Cluj la faza națională.
In primul set el a început mai prost, mi-a făcut niște cadouri și am ajuns la 10-6 pentru mine. Am ratat stupid o minge de set, apoi o greșeală semi-forțată de a mea, un punct câștigat de el si s-a făcut 10-9. Tensiune, multa tensiune. Începe punctul, el da o minge foarte buna in cross, hotărăsc sa plonjez după ea, o agat cu racheta, mingea merge în perete dar el încheie punctul ușor eu nereușind sa ma ridic in timp util. Simt dureri destul de mari în umărul pe care am căzut: umărul stâng. Cretu câștigă setul 12-10, mare șansă ratata de mine, ulterior el câștigă și seturile 2 și 3 și este meritosul câștigător și calificat la faza națională de la Cluj.
Cred ca dacă as fi câștigat primul set, altfel ar fi fost restul meciului, el și ar fi pierdut din luciditate, eu as fi câștigat încredere, probabil altfel ar fi fost soarta meciului.
Duminica am și fost sa vad ce am la umăr: Disjuncție de gradul 1 la umărul stâng. Recomandarea medicului: 7 zile repaos, 3 săptămâni fără sport. Chit ca umărul m-a deranjat putin în meci, nu cred ca asta e motivul înfrângerii, sâmbătă Cretu a fost mai bun decât de mine.
Una peste alta, in ciuda disjuncției de la umăr și a repaosului pe care trebuie sa îl fac, cred ca sunt pe un drum bun, și meciuri de genul celui cu Sima și cu Cretu cred ca îmi pot ridica și mai mult nivelul jocului, deci repetam experiența!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu