marți, 31 ianuarie 2012

Tara banilor

Pe prima pagina a ziarului pe care il achiziționez in fiecare Luni dimineata in drum spre Bucuresti vad urmatorul titlu cu tenta senzațională: Horia Tecau revine din Australia cu 180.000 $. Nu i-a câștigat la poker, nici la ruleta și nu Bianca Drăgușanu, nici în urma vreunei ședințe foto cu negri.
Câștigarea unui titlu de mare slem chiar și la dublu mixt este o performanta ce merita fără doar și poate întreaga prima pagina indiferent de cât de frig este afara sau de ce a zis unul din cei 788 de protestări din multiplele piețe din Romania. Ziariștii noștri însă știu ca în romania prinde foarte bine chestia asta cu banul 10.000, 40.000, 116.000, 1.000.000 totul exprimat în euro, normal! Cifrele astea zboară încoace si încolo din gura unei știriste în al alteia mai repede decât un kart pe o pista încinsă. Banul! Totul se masoara în bani, nu în sentimente, trăiri sau amintiri.
E clar ca acest băiat al cărui prenume diminutivat seamănă atât de mult cu o băutură foarte draga în zona Maramureșului câștigă și ceva bani, ca dacă ar câștiga precum un medic rezident în Romania ar fi vai de capul lui. Esența știrii este însă performanta realizata iar asocierea cu ochiului dracului este fără doar și poate un obicei de care trebuie sa ne lepădăm. E valabil și pentru mine!

2 comentarii:

  1. normal ca azi dimineata am auzit si eu barfe pe la lucru, despre basescu, despre asistenta roscata cu parul tapat, despre papucii de spital - foarte scumpi - ai unui chirurg, si despre "romanul ala care a castigat 1 milion de euro la tenis", romanul ala "cum il cheama", ce-o sa faca el cu atatia bani... asa mult se castiga in tenis?!?!

    RăspundețiȘtergere
  2. asistenta roșcată, hmmm!
    O câștigat 1 milion de euro în întreaga cariera din care dacă are 200 de mii în conturi sa zică bogda proste! Avioanele sunt scumpe, hotelurile la fel asta sa nu mai zic de antrenori si taxe la stat.

    RăspundețiȘtergere