joi, 24 noiembrie 2011

Combaterea crizei

Probabil că fără voia voastră ați auzit cel putin o dată în ultimele luni înfricoșătoarea sintagmă: "Europa este în criză". Pariez că și sugarii de la Grădinița Prichindelu știu deja despre cazul Greciei și despre geniala sintagma promovată de mine pe facebook: "Ferește-te de greci chiar și atunci când LE FACI daruri", chiar dacă pipițele și cocalarii mei de prieteni nu au prea înțeles de ce s-ar feri ei de țara în care Edward Maya și-a filmat capodopera.
Probabil că tot așa ați auzit și de Italia, țara condusă de "fă ce zice popa nu ce face popa" Berlusconi. Care, nu-i așa dragi bărbați romani, este imaginea poporului său: macaronari obsedați sexual plecați prin lume la vânat de românce.
Dacă despre starea de criza a acestor două țări mediteraneene suntem de acord, nişte experți, ce studiază niște cifre pe un monitor, încearcă să tragă un semnal de alarmă şi asupra posibilității ca vecinii noștri de trup și suflet Magyarorszag să intre în criza.
Pe mine ca jumătate ungur nu pot să nu recunosc că mă doare extrem de tare această veste, mai ales că nu o cred posibilă și am să enumăr o serie de argumente palpabile, nu cifre, astfel să conving lumea neîncrezătoare:

 •  Infrastructura rutieră foarte bună
 •  Gulas-ul
 •  Gyula, Oroshaza, Debrecen, Szeged si multe alte spa-stranduri
 •  Budapesta, pentru ca este un oraș splendid
 •  Hungaroring
 •  Ikea
 •  multiple circuite de Karting
 •  Ferihegy airport
 •  Germania
 •  George Soros
Știu că voi cititorii infideli ai acestui blog sunteți surprinși de multiplele mele cunoștințe economice, dar vă rog lăsați-mă să dau și lovitura de grație, ca eu nu sunt Bute să câștig la puncte, și anume motivul principal pentru care Ungaria nu cred că va intra într-o criză.
Spre deosebire de celelalte 2 țări mai sus amintite a căror bărbați importa, Ungaria, pe de alta parte, exportă și nu puține... femei. Se știe că Budapesta pe lângă faptul ca este capitala României, mai este și Capitala filmelor deocheate.

Vizionare Plăcută!!!

8 comentarii:

 1. fereste'te de grecoaice ca au fundul mare:)

  RăspundețiȘtergere
 2. te rog frumos, aici era o discuție pe teme economice!

  RăspundețiȘtergere
 3. Salut, am o propunere de colaborare pentru bloggerii din Timisoara. Ma poti contacta la adresa de e-mail blogatu@gmail.com pentru a afla mai multe detalii.

  RăspundețiȘtergere
 4. cine-i blogatu asta?

  mi se pare mie sau barbatii iti fac propuneri?!?! Ia, valea, ca ionesta nu e de vanzare... auzi, "detalii"

  RăspundețiȘtergere
 5. Deci toate asiaticele alea din filmele la care eu nu ma uit sunt maghiaroaice? Na ca p'asta n-o stiam. Trebuie sa ma duc si eu pana la Budapesta. La Ikea, bineinteles.

  RăspundețiȘtergere
 6. Daca mergi pe Vaci uca ai toate sansele sa te convigi :)

  RăspundețiȘtergere
 7. eu stiam ca praga e capitala.
  dar putem accepta, de comun acord si 2 capitale..:)

  RăspundețiȘtergere