joi, 8 ianuarie 2009

Hodoronc Tronc Buf

Astăzi dimineaţa pe la ora 10 am fost martor/co-autor la un accident destul de grav din punct de vedere material, dar fără pierderi omeneşti. Cum s-a întâmplat:
Sunt posesor al unui buletin de Ineu si posesor al unei maşini noi ce trebuie înmatriculată, drept urmare pentru a avea numere negre, preferenţiale, legale si aşa mai departe am fost nevoit sa mă deplasez in reşedinţa judeţului Arad, adică in oraşul cu acelaşi nume la Politie... sau ce instituţie o fi acolo.
Dosarul l-am depus, intre Craciun si Revelion mi-am luat si numerele, pentru talon trebuie sa mai merg odată. Evident ca cei de la înmatriculări nu pot sa ţi le dea pe toate odată!
Aşadar azi dimineaţa plec din nou spre Arad pentru a-mi putea înmatricula frumoasa maşina. Si acuma vine punctul culminant:
La trecea de cale ferata de la intrarea in Arad eu mă aflu pe banda doi pe sensul înspre oraş. Traversez calea ferata si vad ca un domn vrea sa facă stânga de pe sensul opus. Aveam viteza mica si ii fac cu farurile sa se bage. Omu se baga dar nu se asigura daca de pe banda 1 vine sau nu cineva!
Ma uit in oglinda lateral dreapta...vad un Ford Focus venind destul de tare pe banda 1. Îmi zic hai ca oricum frânează ăsta ce vrea sa facă stânga, doar se asigura!
Cocostârc într-un picior ghici ciuperca ce-i, nu frânează si ii taie calea. Şoferul fordului se sperie de un impact frontal trage dreapta spre marginea drumului, intra într-o parcare si loveşte frontal... 3 maşini!!!
Nimeni nu e rănit doar maşinile sângerează puţin.Si uite cum dintr-un gest frumos am provocat un accident :D. Vezi Dojo de ce majoritatea şoferilor nu fac gesturi de astea...uite ce se întâmpla.

P.S. Pozele sunt, cred, mai mult decât elocvente

Later Edit:
In locul unde vroia domnul cu maşina gri sa întoarcă era linia întrerupta. Vina lui este astfel una mai mica, iar pentru a sporii hilaritatea accidentului adaug: maşinile lovite (cele din dreapta) se aflau in parcarea unui... Service Auto!

9 comentarii:

 1. ..mda..dupa cum spuneam topgear-ul l-a ajutat la skema elocventa a impactului dintre cele 4 sau 5 masina..

  RăspundețiȘtergere
 2. apai nu poti sa zici ca ai provocat tu accidentul ca doar de aia are lumea are ochi, ca sa-i foloseasca. Cumva vina ii impartita intre toti 3. da' la buci o sa o ia ala care intorcea pe interzis :)

  RăspundețiȘtergere
 3. @Anonim: ehehe, s-ar putea sa ai dreptate, precis are si Top Gear un merit :D
  @Bogdan: da stiu, dar mi se pare haioasa intamplarea

  RăspundețiȘtergere
 4. apai nu poti sa incetezi sa mai fii dragut doar pentru ca dai peste imbecili in trafic, care nu inteleg ca trebuie sa se asigure inainte sa faca o manevra

  RăspundețiȘtergere
 5. @nebuloasa: evident ca nu pot, si nu voi înceta sa fiu un drăguţ in trafic. Nu mă învinovăţesc si cu riscul de a mă repeta trebuie sa afirm ca...toată situaţia a fost extrem de hilara. M-am prăpădit de ras după accident. Evil ME!!!

  RăspundețiȘtergere
 6. nenorocirile se intampla din cauza ca romanii nu respecta regulile de ciruculatie. as institui un control medical la sange. mai bine zis psihiatric. tuturor soferilor din romania. rezultatele ar fi catastrofale. am vazut si eu o gramada care vor sa intoarca masina. pe acolo pe unde e marcaj strict. linie continua. in acest caz nu se mai pune problmea bunelor intentii...

  RăspundețiȘtergere
 7. am vazut schema mai bine acum. individul care a facut stanga pe linia continua a facut un gest criminal! a facut manevra pe linia continua. sunt adeptul unei legi martiale pe drumurile publice. romanii stiu sa respecte legea numai cand sunt amenintati.

  RăspundețiȘtergere
 8. @Dan Gheorghe: unde a intors tipu este in mod normal dubla linie continua(cum am si desenat), dar cred ca in zona unde vroia el sa întoarcă, linia era întrerupta(am sa verific la următorul drum in Arad). Deci era regulamentar :)

  RăspundețiȘtergere
 9. Bah plm io zic ca si ala care o virat are o vina...prima data...acnd vezi ca ala de pe cealalta banda reduce vietza reduci si tu ca doar ala nu reduce de bou ce ii. (se numeste condus preventiv).In rest bine ca nu ti-ai avariat masina si pacat de cei parcati....

  RăspundețiȘtergere